U bent hier

Basisrecept voor het maken van pastalinten zoals tagliatelle van de 'Master of Pasta': Sarah Puozzo.
Recept voor 4 personen.

Benodigdheden: 
 • 4 grote eieren
 • 400 gram semola (semolina in het Engels) di grano duro
Apparatuur: 
 • Pastamachine
Bereiding: 
 1. Stort de bloem op het werkblad. Maak een ‘fontana’ (kuiltje) en breek er de eieren in. Kluts met een vork en voeg stukje bij beetje bloem toe van de buitenkant naar de binnenkant.
 2. Kneed ongeveer 10 minuten tot een mooie, elastische bal. Voeg eventueel wat bloem toe als het deeg te plakkerig is of voeg water toe als het deeg te droog aanvoelt.
 3. Wikkel in huishoudfolie of een duurzaam, hersluitbaar plastic zakje. Laat ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
 4. Verdeel na het rusten de pasta in 4 delen. Neem 1 deel en doe dit terug in het plastic zakje zodat het deeg niet uitdroogt.
 5. Bestuif eventueel de deegbol met semola en draai eerst 3 keer door de wijdste stand van de pastamachine terwijl u het deeg dubbelvouwt.
 6. Daarna kan het deeg verder uitgerold worden door telkens een getal hoger te gaan op de pastamachine. Stop tot er een dikte is ontstaan tussen de 0,5 mm en 1 mm.
 7. Laat het pastavel enkele minuten drogen op kamertemperatuur en snijd daarna in de gewenste vorm.

Tips:

 • Voeg niet te veel bloem toe, dat maakt het pastadeeg stug.
 • Voeg water toe door 1 of 2 handen nat te maken met water en verder te kneden. Zo wordt er nooit teveel water in één keer toegevoegd.
 • De grootste vijand van verse pasta is uitdroging. Dus wikkel altijd goed in huishoudfolie of gebruik een duurzaam, plastic zakje.