U bent hier

“We maken geen goede gerechten, we maken perfecte gerechten”

“Het leuke aan koken is dat je écht iets kunt creëren”, zegt Thomas Bühner in zijn uitleg waarom hij gekozen heeft voor het koksvak. Hij zit in zijn strak ingedekte restaurant. Achter hem hangt een drie meter lang en twee meter hoog modern schilderij aan de muur. Het heeft lichte, uitzonderlijke kleuren. Het reflecteert de keuken van Restaurant La Vie in hartje Osnabrück, dat in 2011 haar derde Michelinster kreeg. “Als iemand zegt ‘je hebt drie Michelinsterren’, krijg ik nog altijd kippenvel. Het is écht heel bijzonder, het is de hoogste onderscheiding die een chef kan krijgen. Dat er slechts zo’n 120 driesterrenrestaurants op de wereld zijn, maakt het extra speciaal. Maar ik weet dat ik dit niet alleen doe. Het is het team in de keuken en de bediening die dit samen met mij doen.”

“We willen de eigen smaak van producten in de spotlights te zetten. Onze keuken is modern: we proberen altijd in te spelen op nieuwe invloeden in de keuken. Daarnaast zijn onze gerechten erg licht. Na een 9-gangenmenu moet de gast zeggen: ik heb heerlijk gegeten, maar ik ben niet oververzadigd”, legt Thomas uit. Slagroom en boter zijn dan ook uit de keuken verbannen.

Een menu in La Vie is niet gewoon een menu. “Het is een aaneenschakeling van gerechten die perfect op elkaar aansluiten. Er wordt een verhaal mee verteld met een spanningsboog die op- en afloopt, die luider en weer stiller wordt. Bijna net als een goed gecomponeerd muziekstuk”, legt Thomas uit op de vraag hoe hij de stijl van de keuken van La Vie omschrijft. “Maar de gerechten zijn bovenal erg lekker. We maken geen goede gerechten, we maken perfecte gerechten.